Prijava razporeda obratovalnega časa gostinskega obrata (kmetije)
Opis postopka
Gostinec oziroma kmet določi svoj obratovalni čas in ga prijavi za gostinstvo pristojnemu organu samoupravne lokalne skupnosti. Gostinec oziroma kmet določi redni dnevni obratovalni čas glede na vrsto gostinskega obrata (kmetije), kot sledi:
- gostinski obrati, ki nudijo gostom nastanitev, in sestavne enote teh obratov (npr. hotelske restavracije) ter kmetije z nastanitvijo med 0. in 24. uro,
- restavracije, gostilne, kavarne in izletniške kmetije med 6. in 2. uro naslednjega dne,
- slaščičarne, okrepčevalnice, bari, vinotoči in osmice med 6. in 24. uro,
- obrati za pripravo in dostavo jedi med 0. in 24. uro oziroma glede na naročila,
- gostinski obrati v sklopu igralnic in igralnih salonov med 0. in 24. uro oziroma v času njihovega obratovanja.
Obratovalni čas gostinskega obrata v večnamenskem objektu (trgovsko poslovni centri ipd.) mora biti določen v skladu z merili iz prejšnjega odstavka in ne sme biti v nasprotju z obratovalnim časom večnamenskega objekta, določenim na temelju pisnega soglasja večine najemnikov in lastnikov poslovnih prostorov. Ne glede na določbe prejšnjega odstavka smejo gostinski obrati, ki gostom nudijo le jedi in pijače (restavracije, gostilne, kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice in bari), ki so v stavbah s stanovanji ali v objektih na območju stanovanj, ki so namenjena bivanju in spremljajočim dejavnostim, in izletniške kmetije na teh območjih, obratovati le med 6. in 22. uro. To velja tudi za tiste enote nastanitvenih gostinskih obratov, ki svojo dejavnost opravljajo zunaj zaprtih prostorov (gostinski vrtovi, hotelske terase ipd.). Obratovanje izven tega časa se šteje za podaljšani obratovalni čas.
Gostinec mora razpored obratovalnega časa za svoj gostinski obrat prijaviti za gostinstvo pristojnemu organu občine 15 dni pred:
- začetkom novega koledarskega leta za naslednje koledarsko leto,
- začetkom obratovanja,
- spremembo obratovalnega časa.
Ne glede na določilo prve alineje gostincu, ki prijavi samo redni obratovalni čas in ne zaproša za podaljšani obratovalni čas, po prvi potrditvi ni treba za vsako koledarsko leto ponovno prijavljati razporeda obratovalnega časa, če tega ne spreminja in če ni prišlo do sprememb osnovnih podatkov o gostinskem obratu (naziv, sedež,...). Gostinec, ki posluje v podaljšanem obratovalnem času, mora vsako leto prijaviti obratovalni čas do 15. decembra za naslednje leto. Gostinec, ki posluje v rednem obratovalnem času, prijavlja le spremembe obratovalnega časa.
Pristojni, dodatne informacije
Pravna podlaga za postopek: Zakon o gostinstvu , Pravilnik o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost
Pravna podlaga za izvedbo postopka
Osebni podatki se obdelujejo na podlagi točke (e) člena 6 (1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov in na podlagi točke (c) člena 6 (1) Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov.
Stroški v postopku
- Word ali pdf vloga: 22,60 EUR
- Spletna oddaja z e-identifikacijo : 18,10 EUR
- Spletna oddaja brez e-identifikacije: 22,60 EUR
- Ob oddaji vloge s plačilnimi karticami, preko spletne banke nlb klik, z valú moneto, preko hal mbills, s položnico (upn nalog).
- Ob dostavi fizične vloge (po elektronski pošti ali natisnjeno po pošti), s položnico (upn nalog).
- Naziv prejemnika: Mestna občina Koper - Capodistria, Verdijeva ulica 10, 6000 Koper/Capodistria
- Namen: »Plačilo upravne takse«
- Koda namena: »GOVT«
Znesek | TRR | Referenca / sklic |
---|---|---|
22,60 EUR | SI56 0125 0450 0309 138 | SI11 75493-7111002-0321001 |
Skupaj: 22,60 EUR |